Berörd

OK, nu ska jag sluta gnälla över hur trist och jobbigt allt är!
Lite förlkylning, hosta och en allmänt hektisk tillvaro kan man stå ut med. Familjen mår ju för övrigt bra!! Visst finns oro för influensa och stora killens hjärtfel, MEN vi har det bra och framför allt så har vi vår familj HEL!!

Jag satt och läste en blogg för en stund sedan om lille Elton som gick bort alldeles för tidigt den 24/10 bara drygt 2 år gammal. Jag sitter där med tårar som trillar ner för kinden och tänker på denna familj som jag inte känner, och funderar på hur otroligt hemskt de måste ha det just nu i denna stund. Där finns en bild på Eltons storebror som efter att han mist sin älskade lillebror skall försöka leva ett normalt liv och just är påväg till Halloweendisco. Jag tänker att "herre gud, vilken stark liten kille, vad mycket han har fått gå igenom, och nu ska han försöka vara stark och glad och leva vidare utan sin lillebror"... Givetvis gör jag kopplingen till mina egna söner och undrar hur de skulle reagera/fungera om någon av dem miste sitt syskon, men klarar knappt ens att tänka tanken!!
 Då kommer min stora grabb in och sätter sig bredvid och tittar på vad jag läser - plötsligt utbrister han: "Men mamma, det är ju min skolkompis - vi leker ibland på rasten. Han är jättesnäll." Oj!! Denna starka lilla kille som nyss bara var en bild på en skärm, men som ändå berör mig så djupt blir plötsligt så verklig och jag får mig en kalldusch!
Jag ska aldrig mer gnälla över småsaker... Jag ska ta vara på livet och min familj och glädjas över att vi har varandra och att vi mår bra!

Till alla där ute som läser det här:
Ta vara på varandra och uppskatta vardagen!

Kram
/P

Trist och tungt...

Måste skriva av mig lite och beklaga mig över hur skittrist jag mår för tillfället... Har gått omkring och hostat i snart två veckor nu och känner mig helt urlakad... mycket på jobbet har det vart också, så det har inte funnits någon tid alls för vila och rekreation.

Fick ett tips på "medicin" som jag skall prova:
Varmt vatten
Råsocker
Whiskey

Fast det får vänta till i kväll...


Nu tjatar min stora kille om att han vill (hör och häpna!!) städa sitt rum, och behöver mammas hjälp med att sortera upp och slänga saker. Bäst att skynda dit innan han ångrar sig!!!

Bye for now!

/P


Tjolahopp!

Äntligen helg igen!
Efter en lång och tuff arbetsvecka är det äntligen dags för lite ledighet igen.
"Gud vad skönt - nu är det äntligen fredag kväll", tänkte jag när jag låste dörren till arbetet 17.15 i e-middags. Ja visst - ledigt, skönt och avkoplande... eller??... Det tog ungefär resan hem innan jag började fundera över vad man skall ta och hitta på i helgen och blev totalt uppstressad över allt som måste fixas.
Nya vinterstövlar till barnen är ett absolut måste. Speciellt efter veckobrevet från skolan som löd: "Denna veckan har det varit riktigt kallt. Tänk på att barnen måste ha varma kläder och skor till raster och andra uteaktiviteter"... Nähä??? Precis som man inte borde fatta det själv, tänkte jag.... i fem sekunder tills jag insåg att det gjorde man kanske inte nej... Har Theo några varma skor tex??? Nix pix, tror inte tennisdojjor räknas in i denna kategori precis. Alltså, en mycket befogad liten påminnelse till en virrpanna till mor... (fast jag är glad att han i alla fall bytte foppatofflorna mot tennisdojjorna förra veckan:-))
Och så måste det inhandlas extra overall och mössor, vantar , och alla möjliga andra bra och ha- saker som bara kommer att användas en gång eller nåt innan de slarvas bort...

Men det ÄR i alla fall helg, och kanske kanske hinns det med lite avkoppling och fika mellan butiksbesöken och småtrollens tjat och gnäll över att inte vilja gå i affärer och prova kläder.. Man vet aldrig!

Ha det gott i höstrusket!

/P


Glöggpremiär!

Nu börjar det bli lite kyligare och då tycker jag att det är dags för årets första glögg... som tur är hamstrade jag förra året och någon flaska blev kvar i gömmorna. GOTT! GOTT!
Favoriten hittills är Blossas årgångsglögg "Blåbär" vilken finns att få tag i även i år i presentförpackning tillsammans med ett par andra favoriter.Årets glögg 2009 heter "Mandarin", och så finns även "Lingon" och "Apelsin" - dessa skall inhandlas så snart de dyker upp i handeln, innan de hinner ta slut!!! Har hört ryktas om att de redan finns så i morgon blir det en tur till staden...                              Ha det gott i höstrusket - tänd ett fint ljus och njut av en god glögg (alkoholfri funkar naturligtvis oxå, och barnen brukar även gilla lite varm saft) i en fin mugg tillsammans med en pepparkaka eller två...

/P


Det finns de som går dit vägen bär - utan tvekan och utan besvär... Jag imponeras!

Då flög en vind från havet in
med lockande musik,
en mumrik spelar på sin flöjt
i sömnig sommarvik,
nån kappsäck har han aldrig haft                                
och aldrig trånga skor, 
han vandrar på den gröna äng                                 
där inga sorger bor.
Men vem ska trösta Knyttet
och förklara att en sång
är bättre än en kappsäck
ifall vägen är för lång...

Tove Jansson


Alla kan hjälpa!!!

http://www.cancerfonden.se/sv/Rosabandet/Stod-oss/Olika-satt-att-ge/Starta-en-insamling/Insamlingar/?collection=1526


Vart tog sommar´n vägen???

Nu har hösten kommit på allvar med regn och rusk. Vad hände?? Det var ju sommar alldeles nyss ju... För bara några få veckor sedan BADADE jag (om än i jacuzzi, men väl UTOMHUS) och njöt av den underbara solen, värmen och utsikten...


Utsikten härifrån var inte att leka med!


Man får leva på minnen och bilder till solen tittar fram igen, om ett år eller så. Här kommer ett axplock av några härliga sommar och sensommarfoton 2009. 

Mölle September 2009


Jag skulle inte ha jätteproblem med att bo såhär:


Legoland 2009
Loke på språng i Vattenlandet

Theo poserar glatt

Tjoho! Till och med mamma vågar ibland...Barnens Gård, Karlskrona Juli 2009

Loke badar i den DJUPA delen (hick) och mamma har stora skälvan...Och Theo trivs bäst på land... till mammas stora lättnad!

 

Sol och Bad på Möllstorp, Öland - Aug 2009


Det finns inget bättre än detta! I just LOVE the sun!!!

Och det gör mina söner oxå!Det var allt för denna gång.Nu när jag har värmt mig med minnen av ljuva stunder skall jag leta fram en god bok och dricka ett glas rykande härlig glögg!"Fabula acta est, plaudite!"Skådespelet är slut, Applådera!!!


RSS 2.0