Njutning för kropp och själ

Yogi the - min nya favoritdryck som gör underverk för både kropp och själ. Varje påse har ett litet citat att fundera över...Dagens citat:
"By honoring your words, you are honoured in this world"

Tankvärda ord att ta med sig.

Ha det gott!
/PEn kommentar ...

Jag fick en kommentar till inlägget om Susan Boyle postat av min kära lilla sångfågel till lillasyster:

Kommentarer Postat av: Lillasyster

Du så rätt så rätt kära syster.
nästa slutsats man kan dra av Susan Boyle och Paul Potts är frågan varför det är så konstigt att man kan sjunga vackert även om man är ful...
Titta bara på mig, hahahaha. KRAM, vi hörs!!!

2009-04-22 @ 23:15:32
URL:
http://sophiesoph.blogg.se/

Kan bara besvara den på detta sätt, så får ni själva bedömma om hon har rätt eller fel ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=081oEyv-oDw
(tyvärr har jag inte lycksts lista ut hur man "bäddar in" klippet direkt i bloggen så ni får hålla till godo med en länk)

Ha det gott!
/P

Fakirutövning på Spikmatta

I dag kom den hem, min efterlängtade spikmatta (jo, du läste rätt - SPIKmatta var ordet) som skall göra mig till en ny människa....
En grön fin kudde med 6000 sylvassa små taggar som ska trycka på alla tänkabara (och otänkbara) punkter på kroppen för att öka blodcirkulation och syreupptagning... Låter väl spännande?

Detta tortyrredskap sägs kunna avhjälpa en hel massa problem som tex stress och sömnbesvär, så efter några sömnlösa nätter bestämde jag mig för att köpa hem en och testa. (Och så ligger den högt på trendlistan just nu, och man vill ju va hipp såklart).

Beskrivning:
De 6000 akupressurpiggarna gör Shakti spikmatta till ett mycket effektivt verktyg för att lösa spänningar och ge djupavslappning.

Shakti frisätter stora mängder endorfiner, må-bra och lycko- hormoner som ger kroppen återhämtning och vila. Ditt välbefinnande kommer att öka vid regelbunden användning, både fysiskt och mentalt.

Spikmattan ökar blodcirkulationen och syreupptagningen.

Används vid: stress, sömnbesvär, spänningar, ryggskott, ischias, migrän, depression, låg energi, träningsvärk mm.

Med sitt ursprung i den tusenåriga indiska traditionen är spikmattan ett väl beprövat verktyg för healing av kroppen. Den användes av indiska yogis (utövare av yoga), för att nå perfektion av kropp och sinne.
De hade skapat en matta för att bli fria från lidande (spänningar), och nå det djupa inre lugnet. Den ursprungliga spikmattan var gjord i trä och metall. Idag har vi återskapat mattan i en mer estetisk, lätthanterlig modell. Vi har bytt metall mot plast och trä mot tyg.
(VILKEN TUR kan jag bara konstatera efter att ha prövat den)

Varje matta har 230 knappar. Varje knapp har 27 piggar. Detta ger över 6000 piggar, vilket troligen överträffar de traditionella mattorna.

Behandling:
Under en behandling aktiveras tusentals punkter i kroppen. Blockeringar och spänningar löses och ger ett fritt flöde av energi.
När du lägger dig ner på Shaktimattan upplevs först piggarna som smärta, men den klingar av och ersätts av skön värme då blodcirkulationen ökar. Har du känslig hud kan du lägga ett tunt tyg mellan kroppen och mattan.

Shakti spikmatta ger en stark healing, och då kan olika reaktioner uppkomma under samt efter behandlingen.
De kan variera från person till person och vid olika tillfällen, man kan känna trötthet under behandlingen och det är inte ovanligt att man somnar. Frossa och hungerskänslor kan uppstå. Även starka känslor som lycka och ilska. Detta är reaktioner på att mängder av energi är i rörelse. Det går snart över och ger plats för ett djupare lugn. Stora mängder endorfiner och lugn-och-ro hormoner har frisatts vid behandlingen och ger kroppen återhämtning och vila. Därför rekommenderas avslappning eller lugn aktivitet efter behandlingen. Shakti är även mycket bra vid rehab samt efter träning, eftersom den ger snabb återhämtning och ökad blodcirkulation.Jag testade 10 minuter i ryggläge och det var en mycket spännande upplevelse! Först stack det som attan när spikarna trängde in i min stackars hud, sedan började det bulta och bränna i hela kroppen. Efter några minuter spred sig en stark värme i kroppen och man riktigt kände att detta faktiskt gjorde nytta.
10 minuter senare såg min rygg och nacke ut så här:Det syns inte så tydligt på bilden kanske, men hela min rygg var illröd och täckt av små hål...
Ehhh.. om detta blev resultatet av 10 minuter i ryggläge, hur sjutton kommer kinderna att se ut efter några minuter??? Tror att jag kommer att undvika just den delen i programmet...

I skrivandes stund har det gått ca en timme sedan min första fakirutövning och jag känner mig (hör och häpna!) riktigt pigg och alert! Huvudvärken som suttit i hela dagen är plötsligt helt borta och spänningarna jag hade i nacken och axlarna känns inte av alls. Helt otroligt!

Don´t judge the book by it´s cover...

Hallå där ute...
Har ni tänkt på hur lätt det är att döma en person efter hur han eller hon ser ut?!!
YTA blir allt viktigare i dagens samhälle...
Tänk efter - hur många trista foton hittar man på facebook när man letar gamla kompisar tex? Helt plötsligt har alla "vanliga" klasskompisar förvandlats till urtjusiga fotomodeller? Till och med när man ska söka jobb skall man skicka med ett foto på sig själv. Visst, söker du jobb som fotomodell är det kanske en fördel eller till och med ett måste, men vad i hela friden spelar det för roll hur du ser ut om du söker jobb som telefonförsäljare eller rörmokare?

Här är ett lysande exempel på hur lätt man kan gå miste om något fantastiskt om man inte ser förbi fasaden.
Klicka på länken nedan, lyssna och njut!
http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Ha en bra vecka och tänk efter en extra gång i bland så du inte missar nåt! 
/Pernilla


Vilken härlig dag!

I dag har det verkligen varit en toppendag!
Spenderade förmiddagen med en av mina bästa vänner i världen - AH som är min underbara väninna som jag kan prata med ALLT om kom förbi med sina söta tjejjer och vi satt i vars en solstol och skvallrade och bara mös i solen!!
Inte utan att man börjar längta till sommaren...

Minsta grabbens rum har fått batmantapeter och nytt golv och det blev SÅ fint! Nu ska det "bara" möbleras åxå. Det är ju inget skoj att ställa in de gamla slitna sakerna som stod där innan, så bland annat en ny säng ska inhandlas nästa vecka på Ikea.

IKEA - världens bästa ställe, nästan som ett kinderägg... barnpassning=fridfull shopping, hyfsad barnvänlig mat när de små liven lekt klart och så är det BILLIGT! 3 önskningar i ett, kan man önska mer??? (Ja, jo man kan önska att någon kom hem och skruvade ihop eländet med, så man slapp höra suckande och svordommar från sambon men man kan inte få allt eller hur?)

Nu ska jag gå och smörja min stackars sönderbrända näsa (ett resultat av dagens övning i solstolen) och hoppas att den antagit en mindre grisskär nyans i morgon så jag kan fortsätta att ägna mig åt min favoritsysselsättning...

Ta det lugnt i solen i (jo då, den tittar fram i morrn åxå!!)och glöm inte solkrämen - har du ingen hemma finns det säkert en billig variant att köpa på Ikea...

Bye for now...


Min grej???

Hej alla vänner, ovänner, kända och okända människor där ute!
Nu ska då även jag sälla mig till alla er som lägger ut livet till allmän beskådan... Tokigt? Galet? Vettigt? Inte en blekaste aning, men det måste ju finnas NÅGON anledning till att så många väljer detta sätt att uttrycka sig på?! Jag gör ett försök så får vi se vart det landar... Inte för att jag tror att nån är speciellt intresserad av att läsa om mina vardagliga bekymmer eller glädjeämnen, men jag vet ju hur jag själv funkar... av någon konstig anledning så kan man bara inte låta bli att gå in och "snoka" i andras privatliv ibland - lite fönstertittning i säkerhet bakom en skärm kan väl inte skada?? Kanske man kan få lite tips och råd om allt och inget??

OK, "here we go"...

I dag har jag haft en riktigt härlig dag tillsammans med kidsen. Mina två små trollkillar som bara älskar att sitta framför tv´n eller playstationet i vanliga fall fick plötsligen kli i benen och busade omkring ute i det underbara vädret i flera timmar. De KAN ju leka som alla andra normala barn... Eller förresten, vad är egentligen normalt nu för tiden? Man kanske får acceptera att vi lever i en annan tid nu jämfört när vi själva var små söta välartade barn (för det var vi väl?? visst???)som lekte kull, kurragömma och mamma-pappa-barn hela dagarna innan vi avslutade med en timmes tv-tittande innan läggdags? Och vilka bra och pedagogoska program vi kollade på - Fem myror, Drutten&Gena och Hajk. Dessa fina skildringar KAN ju bara inte ha fostrat mördare, våldtäktsmän och annat patrask... eller???? Hmm.. vad kollar killarna på nu? Ben Ten, Pokimon och Scooby Doo rullar hela dagarna och kvällarna (även nätter har jag märkt, vilka ungar kollar på tv vid elva????)  på vår lilla platta i vardagsrummet. Betyder det att mina barn kommer att bli små hemska monster som slår ner gamla tanter på stan och rånar banker? Nä, tror inte det... Dock tror jag att lagom är bäst. Det får räcka med ett par timmar tv och nån timmes speltid per dag från och med nu. Jag har ju sett att de KAN aktivera sig på annat sätt .Sorry killar, morsan blev nostalgisk och drömde sig tillbaka till den gamla "goa" tiden - i morgon åker dockvagnen fram och sandlådan saneras!
Ta hand om er där ute!

/Pernilla

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0